НОВИНИ

(Обновено…)

Около 15.05 ч. местно време в Ню Йорк е извършена терористична атака с камион, при която са били убити 8 човека, други 12 са били ранени.

Между убитите има 5 аржентинци и белгийска гражданка. Сред ранените има тричленно семейство от Белгия, а също и най-мало две деца от Ню Йорк.

Камионът е навлязъл с висока скорост, движейки се срещу движението по велосипедна алея в района на Манхатън. В последствие е катастрофирал (според очевидци – преднамерено) в училищен автобус, при което са били ранени 2 деца и двама служители. Това е станало в района на пресечката между „Уест стрийт“ и „Чеймбърс стрийт“.

След това, шофьорът на камиона е слязъл от него, крещейки „Аллаху акбар!“ и размахвайки оръжия – в последствие се е оказало, че това са имитации – едното от тях е за пейнтбол, а другото е стрелящо с пластмасови топчета. Той е бил прострелян в коремната област от полицай, след което е бил задържан, откаран в болница и опериран. Според съобщенията, животът му е извън опасност.

Извършителят на терористичната атака е 29-годишният Сайфуло Хабибулаев Саипов. Той е дошъл в САЩ през 2010 г. след като е спечелил лотарията по програмата за разнообразие на миграцията и е получил т.нар. „зелена карта“.

Камионът който е използвал е бил взет по наем. В него е намерено писмо на Саипов, в което той изразява своята лоялност към джихадистката терористична групировка „Ислямска държава“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас