НОВИНИ

След наскоро проведените местни избори, представители на много от партиите в Македония (опозиционни и управляващи) започнаха да отправят искания за предсрочни парламентарни избори.

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски заяви, че правителството на премиера Зоран Заев няма капацитета, необходим да управлява страната и това се е доказало на местните избори. „Заев трябва незабавно да обяви провеждането на извънредни парламентарни избори. Изборите трябва да се основават на Споразумението от Призрен, посредством правителство от технократи (експертно правителство – бел.ред.). Същият метод беше приложен при изборите, проведени през декември 2016 г.“, каза той.

Друга две партии – опозиционното албанско движение BESA и участващият в правителството Алианс за албанците също поискаха извънредни избори. Двете партии сформираха съюз по време на местните избори, който се противопостави на другата основна албанска партия – BDI. „Като коалиция, ние спечелихме навсякъде и ние имаме мнозинството от гласовете на албанския електорат. BDI загуби, а в общините, където спечели, това стана благодарение на подкрепата на СДСМ. За да премерим нашата сила и да демонстрираме, че ние представляваме волята на мнозинството от албанците, ние искаме предсрочни избори“, заяви председателят на ВESA Билял Касами.

Успоредно с това, СДСМ на Зоран Заев (макар и с „половин уста“) също заяви своята готовност да отиде на извънредни избори. „СДСМ е готов да тръгне на избори, но дали тези избори са наистина необходими или ние трябва да използваме това време за да направим нещо за страната“, запита риторично заместник-председателят на партията Оливер Спасовски…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас