НОВИНИ

Шефът и секретарят на настоятелството на джамията „Ал Худа“ в Гелеен са били задържани във вторник (7 ноември) по подозрение за участие в терористична организация.

Секретарят (той е и заместник-председател на ръководството) на джамията Лаарби А. (38 годишен) е заподозрян в пране на пари, участие в криминална организация с терористични цели, набиране на джихадисти за участие във въоръжен джихад и финансиране на тероризъм.
Стефан З. (45 годишен) председател на ръководството на джамията „Ал Худа“ е заподозрян „само“ в пране на пари.

Задържането на двамата е свързано с мащабна акция на силите за сигурност проведена през февруари т.г. При нея бяха претърсени редица сгради в Гелеен, Щайн, Биик, Хеерлен и Ситард. Една от проверените по време на операцията беше и Фондация за грижи за бебета в Гелеен. Председател на тази фондация е сега задържаният Лаарби А.

Засега няма официална информация, за връзки конкретно с кои терористични организации са заподозрени двамата задържани.

По информация на De Limburger.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас