НОВИНИ

Полша иска социалната мрежа Facebook да се подчини на полското законодателство и да няма възможност самостоятелно да блокира сметки и публикации (постинги) на полски потребители.

В интервю за „Gazeta Wyborcza“, министърът на дигитализацията Анна Стрежинска заявява, че изменения в законодателството биха позволили на потребителите па съобщават за фалшиви новини и език на омразата в интернет.

„Няма никакви противопоказания, нито в полското, нито в международното законодателство. Ние искаме да дадем властта в ръцете на потребителите“, подчертава Стрежинска.

По думите й, потребителите ще могат да подлагат на съмнение истинността на новините, а решенията по тях ще се взимат от съд. Полското министерство за дигитализацията е изпратило в министерство на правосъдието предложение за създаване на денонощни съдилища, които да обслужват подобни ситуации.

По информация на PAP.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас