НОВИНИ

Над една трета от населението на Украйна продължава да използва социалната мрежа „ВКонтакт“, въпреки забраната на властите.

Според резултатите от ежемесечното проучване на „Factum Group Ukraine”, 39% от украинците използват популярната социална мрежа „ВКонтакт“. Към октомври 2017 г., потребителите на Mail.ru са били 32%, а тези на „Одиноклассниками“ – 26%.

В изследването се отбелязва още, че в периода август-октомври броят на украинските потребители на забранената „ВКонтакт“ се е увеличил от 35% на 39%, а на тези на „Одиноклассниками“ е нараснал от 22% на 26%.

Лидери сред украинската (интернет) аудитория са Google, YouTube и Facebook, които имат съответно 87%, 74% и 55% от потребителите.

На 16 май, Киев обива разширяване на санкциите срещу руски компании и в тях попаднаха редица руски медии и IT-компании, вкл. „Яндекс“ (и неговите услуги), Mail.ru (и влизащите в нея „ВКонтакт“ и „Одноклассники“, „Лаборатория Касперского“ и други. Украинските провайдъри са задължени да блокират достъпа до тези ресурси за три години.

Изследването се провежда ежемесечно от 2010 г. по поръчка на украинските интернет асоциации.

 

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас