НОВИНИ

Сирийската арабска армия (САА) и съюзниците й завършиха операцията по освобождаването от джихадистите от „Ислямска Държава“ (ИД) на град Ал-Букамал.

Градът, разположен на около 140 км. югоизточно от Деир ез Зор беше последната „крепост“ на терористичната организация в източния район на Сирия съобщава Общото командване на армията и въоръжените сили.

„Освобождаването на града е от изключително значение, тъй като това представлява съобщение за провала на проекта на терористичната организация ИДИС („Ислямска държава в Ирак и Сирия“) в региона и колапса на илюзиите ана нейните спонсори и поддръжници за разделянето му“, пише в съобщение на Командването, цитирано от САНА.

Според съобщението, освобождаването на града е станало след ожесточени боеве, в които са били убити голям брой терористи, вкл. лидери на ИД, както и че това е стратегическо постижение, което ще позволи градът да бъде използван като база за „изкореняване“ на остатъчните елементи на терористичната организация.

От командването съобщават също, че инженерни подразделения вече са започнали работа по разминирането на града.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас