НОВИНИ

Страните от НАТО взеха решение за увеличаване числеността на мисия „Resolute Support” на Алианса в Афганистан от 13 хил. човека на 16 хил. в близките месеци.

„САЩ ни брифираха по своята Южноазиатска стратегия, според която броят на войските им в Афганистан се увеличава. 27-те други нации също казаха, че ще увеличат своя брой войски в идващите месеци“, заяви на пресконференция в Брюксел Генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг.

Той допълва, че „като резултат мисията на НАТО „Resolute Support“ ще се увеличи от около 13 000 на около 16 000 военни“.

„Аз горещо приветствам засиления ангажимент и подкрепа демонстрирани от съюзниците и партньорите“, допълва още Столтенберг.

Министрите на отбраната на страните от НАТО и партньорските държави също така са потвърдили, че ще продължат да финансират афганистанските сили за сигурност най-малко до 2020 г. По думите на Столтенберг, в допълнение към значителната финансова подкрепа от страна на САЩ, афганистанските отбранителни сили и сили за сигурност ще получат от страните от НАТО и партньорите почти 1 млрд. щатски долара.

Така, общият обем на финансовата подкрепа се оценява на около 5 млрд. щатски долара.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас