НОВИНИ

Министърът на националната отбрана на Полша Антоний Мачеревич заяви, че страната е готова на територията й да бъде разположена нова командна структура на НАТО за повишаване мобилността на силите на Алианса.

„Ние сме готови да предоставим нашите военни способности и армейски командири“, заяви той в Брюксел по време на двудневната среща на министрите на отбраната.

По думите му, Полша е „най-подходящото място за центъра“ от военна гледна точка. Мачеревич допълва също, че Полша има интерес да види натовски войски да пускат „дълбоки корени“ на нейна територия.

„Това прави Полша и поляците по-сигурни“, коментира още той, цитиран от полските медии.

По-рано, Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че в хода на срещата е била съгласувана рамкова схема на нова адаптирана командна структура на НАТО, която ще включва две нови командвания. Командване за района на Атлантика, чиято задача ще стане осигуряването на сигурността на морските пътища и линиите за комуникация между Европа и Северна Америка и командване за подобряване придвижването на въоръжени сили по Европа.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас