НОВИНИ

На жителката на Торонто Рехаб Дугмош, която нападна с нож хора в супермаркет през юни т. г. са предявени обвинения в тероризъм.

32-годишната се обвинява по 21 точки – в частност, опит за убийство на не по-малко от трима човека, поради терористични подбуди. Агенция „The Canadian Press“ съобщава, че в хода на предварителните слушания, жената е признала, че е свързана (положила клетва за вярност) с „Ислямска Държава“ (ИД).

Делото ще започне през май 2018 г. и се очаква да продължи около 3 седмици.

Тя е преминала през психологически преглед (оценка), според която няма проблеми да бъде изправена пред съда.

По време на кратката й поява в съда в Торонто в петък, Дугмош доста красноречиво  - и звучно – е показала какво мисли за (част от) канадците и правораздаването в страната. Тя е стояла с гръб към съдията и неколкократно се е намесвала – чрез преводач – за да нарече присъстващите в залата „неверници“.

„Пет пари не давам за вашето законодателство, проклета да е нацията ви, вървете по дяволите“, „Хей, вие неверници, аз не боготворя това, което вие боготворите“ са част от „любезностите“ изречени от ислямистката. Тя, също така е изразила желание да бъде изпратена в страна, където може да бъде съдена по Шариата – искането е било отхвърлено от съда.

Канадските медии не съобщават на Дугмош да са били наложени някакви глоби за обида или неуважение на съда.

На 3 юни т. г. въоръжена с голям нож, стик за голф и лък Дугмош нападна служители и посетители в големия супермаркет „Canadian Tire“, в източната част на Торонто. За щастие, хората успяха бързо да я обезвредят и убити няма. При нападението, любителката на Шариата със сирийски произход е била с „никяб“ и лента за глава с надписи „свързани“ с ИД.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас