НОВИНИ

При направени в Австрия проверки се е оказало, че всеки пети от проверените мигранти, твърдящи, че са деца, реално са над 18 години.

Поради примамливите и значително по-щедри социални помощи и най-вече поради по-лесното получаване на бежански статут/закрила, все повече и повече млади мигранти се представят за непридружавани деца – бежанци.

През периода от октомври 2016 г. до септември 2017 г. австрийските власти са се усъмнили в обявената възраст на 1 100 деца – бежанци и те са били подложени на тестове за определяне на възрастта. Оказало се, че 213 от тях са над 18 години – т.е., всеки пети от тях е излъгал, съобщава в. „Kronen Zeitung”.

Но това са само онези лица, за които експертизата е показала твърди резултати. При 703 други случаи, възрастта не е твърдо определена.
Иначе казано, при медицинските изследвания не е могло да бъде твърдо установено, дали мигрантите са на възраст под 18 години или са напр. 18-20 годишни.

Общо, излиза че за едва около 17% от проверените 1 100 мигранти твърдо доказано, че са деца.

Всъщност, няма нищо ново в станалото – от поискалите през 2016 г. в Австрия убежище около 3 900 „непридружавани деца“, властите са се съмнявали че 2 252 всъщност са излъгали за възрастта си…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас