НОВИНИ

ЕС да разследва Джордж Сорос за Отворено общество и тайни споразумения, Найджъл Фараж

ЕС да проведе разследване на финансирането и тайните споразумения на Джордж Сорос и неговата фондация „Отворено общество“.
В изказване в Европейския парламент, Фараж заяви, че докато Русия е обвинявана в спонсориране на кампанията „Напусни“ (по референдума за Brexit – бел.ред.), скорошната дотация от 18 млрд. долара за неговата про-ЕС фондация „Отворено общество“ се е „измъкнало“ без проверка. „Там е, където е реалният международен политически заговор“, каза Фараж.

По думите му, той счита, че когато става въпрос за международен заговор, „ние търсим на грешното място“. Влиянието на Сорос в Брюксел е „наистина извънредно“ голямо и „аз се опасявам, че ние сме изправени пред най-голямото ниво на международен, политически заговор в историята“, казва още Фараж.

Фараж, който в ЕП е лидер на парламентарната група на „Европа на свободата и пряката демокрация“ вярва, че Сорос е изхарчил милиарди долари в ЕС за да подкопае националната държава. „Когато ние говорим за пари в офшорни зони, когато говорим за политическа подривна дейност, когато говорим за заговор, аз се чудя, дали не търсим на грешното място“, заявява той.

„И аз казвам това, защото наскоро Джордж Сорос даде на Отворено общество, което разбира се води кампания за свободата на движение на хората и да наднационални институции – като ЕС, 18 млрд. долара. И неговото влияние тук и в Брюксел е наистина извънредно“, допълва Фараж.

Той заявява, че през 2016 г. Отворено общество е провело 42 съвещания с Европейската комисия и напомня, че е публикувало книга за надеждните „приятели“ в Европейския парламент, в която има 226 имена на евродепутати. (От българските евродепутати това са: Али Неджми, сегашният еврокомисар Мария Габриел, Филиз Хюсменова, сегашният вицепрезидент на България Илияна Йотова, Андрей Ковачев, Илхан Кючюк и Искра Михайлова – бел.ред.)

„Ако ще имаме дебат, и ако говорим за пълна, политическа и финансова прозрачност, добре – нека го направим. Така че, аз ще пиша днес на всичките 226 от вас, задавайки някои доста честни въпроси: Получавали ли сте фондове – пряко или непряко от Отворено общество? В колко от техните събития сте участвали? Бихте ли ни дали списък на всички представители (на събитията – бел.ред.), включително Джордж Сорос?“, завява още Фараж.

Освен това, той призовава Европейския парламент да създаде специален комитет, който да провери проблема. „Аз казвам това във време, когато използването на пари и последствията, които може да имало то на резултата (от референдума – бел.ред.) за Brexit и за избирането на Тръмп е достигнал до фактическа истерия“, казва той.

„Точно през миналата седмица, Избирателната комисия (във Великобритания – бел.ред.) започна разследване за да установи, дали кампанията „Напусни“ е получила пари от офшорни зони или руски пари. Това стана в резултат на въпроси, зададени в Камарата на общините от някой си Бен Брадшоу, от някой, който е свързан с една организация, наречена Отворено общество“, допълва британският евродепутат.

Интересно, какво ще отговорят на въпросите в писмото на Найджил Фараж вицепрезидентът ни Йотова, българският еврокомисар Мария Габриел, а и другите „верни приятели“ на Джордж Сорос?

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас