НОВИНИ

Италианските власти са екстрадирали 22-годишна мигрантка от Египет, която е искала да извърши самоубийствена терористична атака в името на терористичната джихадистка групировка Ислямска държава (ИД).

Фатма Ашраф Шавки Фахми е била екстрадирана по заповед на министъра на вътрешните работи Марко Минити, са съобщили от министерството в понеделник (13 ноември). Тя е имала официално разрешение за престой в Италия и е живеела в Милано. Не е работела и няма криминално досие.

Според информация на антитерористичната полиция DIGOS, Фахми е влязла във връзка с члена на ИД Ал Наджар Абдаллах Хасанайн. Първоначално е искала да замине за Сирия, където да участва в джихада, но след като това се е оказало трудноизпълнимо, тя е проявила желание да извърши самоубийствена терористична атака в Европа.

За отбелязване е фактът, че според информация от разследващите, Фахми не е получила отговор на искането си.

Разбира се, екстрадирането на желаещата да убива в името на исляма египтянка е правилно, но прави впечатление, че същите тези италиански власти (както и тези в други европейски страни) съвсем не са толкова „бързи и решително действащи“ в редица други случаи, когато става въпрос за доказани терористи и и вербовчици на джихадисти, но най-вече – за криминални престъпници рецидивисти…

По информация на ANSA.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас