НОВИНИ

Поредният случай на сексуално насилие този път наистина звучи като злостна шега, въпреки „грозната реалност“. 14-годишен пакистанец е бил арестуван в пакистанската провинция Пунджаб по обвинения в сексуално насилие над … кокошка.

Мансаб Али, който живее на около 200 км. от Лахор е съобщил на полицията, че съседът му Ансар Хусаин е „отвлякъл“ негова кокошка на 11 ноември и я е „изнасилил“.

„Кокошката почина, докато е била сексуално насилвана от Хусаин. Две лица – Насруллах и Туфаил – са били свидетели на акта“, казва ищецът, цитиран от „FIR“.

Високопоставен представител на полицията е коментирал за „Експрес Трибун“, че заподозреният е арестуван, а медицински преглед на кокошката е потвърдил изнасилването.

По думите на източника, Хусаин „също призна престъплението си“. Много интересен е мотивът представен пред пакистанските власти – подобни мотиви все по-често се представят пред европейските съдии при увеличаващите се случаи на сексуално насилие от страна на „мигранти“ и в мого от случаите се приемат за "смекчаващи вината обстоятелства", които съществено намаляват наказанията на осъдените (ако въобще се налаг някакви).

„Направих го от сексуална неудовлетвореност“, е заявил Хусаин.

Ако беше станало в Европа, сигурно адвокатът му щеше да го посъветва да изтъкне още и "културните различия", но в родината му това явно "няма да мине". Пък и очевидно, там няма и правозащитни организации, които да изтъкнат, че жертвата на изнасилването сама си е виновна - след като не е покрила някои части от тялото си и така е предизвикала сексуалното нападение.

Все още се очакват резултатите от био-пробите взети от кокошката.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас