НОВИНИ

„Борбата с расизма“ придоби уродливи измерения

Доклад на „Total Defense Research Institute“ (FOI - шведска агенция за отбранителни изследвания) изготвен по поръчка от шведското правителство определя прясното мляко и често използвания от президента на САЩ Доналд Тръмп символ „ОК“ с пръсти като символи на омраза и на „бяла сила“.

Докладът е на база проучване на коментари в интернет сайтове. Според авторите му, неговата цел е „да осигури вникване в някои дигитални среди, чиито общ знаменател е, че всички те са ксенофобски“. Те са стигнали до още едно „велико прозрение“ – изразяването на заплахи или псувни/ругатни се счита за пример на омраза, но и изразяването на тревога или страх също са омраза.

 

16 11 2017 Sweden Milk 2
На снимките са показани частите от доклада, определящи прясното мляко и символа „ОК“ като изразяващи омраза и на „бял“ расизъм и ксенофобия.

Разбира се, всичко това съвсем не е случайно – в Европа и ЕС все по-често епитети като ксенофобия, расизъм, нацизъм и омраза се „лепят“ на всекиго, който се осмели да не е съгласен с официалната политика на управляващите. В случая с Доклада, той е само една част от усилията, полагани от правителството на Швеция да „затвори устите“ на инакомислещите – независимо от средствата. А все по-голяма част от шведите не харесват миграционната политика на управляващите и следователно – медиите (неформалните медии и социалните мрежи), които дават гласност на това недоволство, трябва да бъдат заглушени, ако е наложително и чрез забрани.

Интересно, защо авторите на доклада са пропуснали да определят за подобни изрази на „бялата омраза“ снега или Снежанка? И в крайна сметка – прясното мляко е бяло, но повечето от кравите, от които то е издоено съвсем не са бели?!

Впрочем, дали консумирането на прясно и кисело мляко от българите не е проява на расизъм и демонстриране на „превъзходството на бялата раса“ от тяхна страна?

Целият текст на доклада можете да намерите ТУК.

По информация на SPEISA.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас