НОВИНИ

Тази сутрин 17-годишен палестинец е блъснал с автомобил двама пешеходци, след което слязъл и атакувал с нож израелски войници.

Шофьорът първо ударил 70-годишен мъж в района на Ефрат – Юг на Западния бряг, който е получил леки наранявания по главата. След това продължил и близо до Гуш Ецион блъснал втори човек (на 35 години). Мъжът е получил по-сериозни наранявания и е бил откаран в болница.

Според говорител на израелската армия, нападателят слязъл от автомобила и се опитал да наръга с нож израелски войници. Те стреляли по него, в резултат на което той е бил тежко ранен – по съобщения от болницата, където е бил откаран, състоянието му е критично.

Районът на Гуш Ецион е близо до едно от големите израелски заселнически селища на Западния бряг.

От началото на проявите на насилие през октомври 2015 г. досега, по информация на АФП са били убити най-малко 308 палестинци и израелски араби, а също и 51 израелци и 7 граждани на други държави.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас