НОВИНИ

Предупреждение за тероризъм за американските граждани

Държавният Департамент на САЩ разпространи предупреждение за пътуване в Европа заради, „повишен риск от терористични атаки в цяла Европа, в частност по време на празничния сезон“.

Американските граждани се предупреждават да проявяват внимание и предпазливост на празнични фестивали и събития.

Според него, скорошните инциденти в редица европейски страни (Русия е упомената изрично) показват, че „Ислямска Държава“ (ИД), „Ал-Кайда“ и свързани с тях „имат способността да планират и осъществяват терористични атаки в Европа“. Държавният департамент, също така „остава загрижен относно потенциала за бъдещи атаки“, въпреки усилията на местните власти.

Според съобщението, екстремистите продължават да се фокусират върху: туристически места/обекти, транспортни центрове, пазари/МОЛ-ове и местни правителствени сгради/съоръжения. В допълнение – хотели, клубове, ресторанти, места за богослужение, паркове, популярни събития, образователни институции, летища и други меки цели „остават приоритетни места за възможни атаки“, където американските граждани се предупреждават да проявяват бдителност, както и на други подобни места. Ако изброените от Държавният департамент (вероятни) цели се обобщят в няколко думи, т.е. НАВСЯКЪДЕ, когато сте на обществено място (това, че не сте на обществено не е гаранция за сигурност също!).

От американската администрация обобщават също, че терористите използват много разнообразни тактики и оръжия, които е трудно да бъдат открити/забелязани преди атаката.

Предупреждението изтича на 31 януари 2018 г.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас