НОВИНИ

Полицията на Брюксел е решила да контролира социалните мрежи с цел установяване на подготвяни събирания на младежи, които могат да представляват потенциален риск и да прераснат в безредици.

„Полицията сега ще изучава социалните мрежи с цел установяване събирания на младежи, които могат да представляват потенциялна заплаха за обществения ред“, коментира източник от пресслужбата на столичното кметство за „РИА Новости“.

Съобщението идва след като в рамките на една седмица в белгийската столица се стигна до сблъсъци между младежи и полицията. Степента на напрежение беше толкова висока, че местната (брюкселска) полиция беше принудена да извика на помощ федералната полиция за борба с масовите безредици след като насилието по улиците бързо ескалира – млади мигранти атакуваха полицаите с камъни и ножове, бяха вандализирани магазини и автомобили, и в последствие - запалени.

Властите са задържали най-малко 30 човека след сблъсъците с полицията и атаките срещу автомобили и магазини.

В събота (през нощта) на квалификационния мач за Световната купа на Мароко, мюсюлмани на групи безчинстваха („празнуваха“) по белгийските улици, трошаха витрини на магазини, грабеха и в крайна сметка се стигна до 22 ранени полицаи.

Потребители на социалната мрежа „Туитър“ описаха ситуацията като „много туристи си помислиха, че има терористична атака“ ….

А, какво би станало, ако Мароко не се беше класирала?!?

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас