НОВИНИ

В понеделник полското правителство назначи ръщкководител на нова институция, която ще разпределя финансовите средства между полските неправителствени организации (НПО) .

Новата институция – Национален институт за свобода – ще действа в рамките на офиса на премиера и ще бъде ръководена от Войчех Качмарчек , който до момента управляваше  за гражданското общество.

В миналото той е бил правителствен представител за гражданското общество и сродни въпроси.

Насзанечието е направено от полския вицепремиер Пиотр Глински, който е и министър на културата и националното наследство. Пред медиите той е заявил, че новата институция ще работи за развиване на гражданското общество в страната и в подкрепа на полските неправителствени организации.

Глински е отхвърлил критиките, че правителството се опитва да наложи контроли на  НПО-та като променя начина, по който те се финансират.

„Това не е революция“, коментира той и допълва, че НПО-тата са наблюдавани и „ръководени“  от всяка държава, навсякъде по света.

Използвана е информация на IAR, PAP.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас