НОВИНИ

ЕС продължи мандата на мисията си съветници (EUAM) за реформиране на секторра за сигурност на Украйна до 31 май 2019 г.

„На 20 ноември, Съветът продължи мандата на Мисията съветници на ЕС в Украйна с 18 месеца – до 31 май 2019 г.“, пише в съобщение на Съвета на ЕС.

Според него, „утвърденият бюджет е на ниво 32 млн. евро“, а целта на дейността на тази мисия е „създаване на структури за сигурност, подотчетни на гражданското общество и допринасящи за осигуряването на върховенството на закона в Украйна“.

Мисията беше изпратена в украинската столица Киев през декември 2014 г. и се явява един от ключовите елементи на поддръжка от страна на ЕС за управляващите в Украйна. Тя подпомага Киев в провеждането на реформи в сферата на гражданската сигурност, вкл. полицията, съдебната система, прокуратурата.

От ЕС изрично отбелязват, че в състава й влизат граждански експерти, които нямат право да носят оръжие – централата на мисията е в столицата Киев, но тя има и регионални представителства в Лвов и Харков, предстои откриването на такова и в Одеса.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас