НОВИНИ

Президентът на Германия, Франк-Валтер Щанмайер заяви, че очаква от всички партии избрани в парламента да бъдат готови за разговори, за да може да се формира правителство след като преговорите за създаване на нова управляваща коалици колабираха рано в понеделник.

„Всички политически партии избрани в германският праламент имат задължение към общият интерес да служат на нашата страна“, пише в негово изявление до медиите, цитирано от „Ройтерс“.

„Аз очаквам от всички готовност за разговори за споразумяване (договаряне) на правителство в близко бъдеще“, допълва още той.

Социалдемократите окончателно се отказаха от коалиция с Меркел.

„Според нас е важно, гражданите да могат да дадат нова оценка наситуацията“, пише в документ на партията, цитиран от ДПА. Според него, социалкемократическата партия на Германия заявява в прав текст, че както и преди тя „не се боим от нови избори“.

„Ние, не сме готови да участваме в „голяма коалиция“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас