НОВИНИ

Предполага се, че задържаните от немската полиция са свързани с „Ислямска Държава“

(Обновена...)

Шестима сирийци са били арестувани от звена за антитероризъм на немската полиция на 8 отделни адреса.

В операциите в Касел, Хановер, Есен и Лайпциг са участвали 500 служители на реда, а арестите са станали възможни след получаване на „предупреждение“ от техни другари-бежанци.

При претърсванията са иззети телефони, мобилни компютри, SIM карти и други вещи. Към момента няма съобщения за експлозивни материали.

Те са задържани по подозрения в планиране на координирана атака на Коледен базар в северозападна Германия с използване на оръжия и експлозиви. Според някои съобщения те са имали конкретен план за атака на базара в Есен.

Шестимата задържани са идентифицирани като сирийски граждани на възраст между 20 г. и 28 г. , които са пристигнали в Германия като „търсещи убежище“ през периода декември 2014 г. и септември 2015 г. Дали някои от тях е влязъл в страната като непридружаван или придружаван непълнолетен не се съобщава (а и едва ли ще бъде съобщено!), но според някои информации те са поискали „политическо убежище“ (явно от „лошия Асад“, който не иска Халифат и Шариата в Сирия).

Според някои информации, мъжете са влезли в Германия с фалшиви документи за самоличност след като са се били за „Ислямска Държава“ (ИД) в Сирия (то оставаше и с парспорти на ИД да влязат!).

Мъжете, за които се предполага, че са членове на ИД са обвинени в подготовка на атака с оръжия и експлозиви срещу публична цел в Германия. От прокуратурата са съобщили, че разследването е в ход, но задържаните не са били приключили с подготовката за техните атаки.

Според някои информации, атаката се е планирала за 19 декември – годишнината от атаката на тунизиеца Анис Амри срещу Коледния базар в Берлин, при която бяха убити 12 човека, а други 56 ранени.

САЩ и Русия, вече направиха официални предупреждения към своите граждани за повишена опасност от терористични атаки в Европа по време на празниците, т.е. Коледа и Нова Година.

Русия предупреди за терористична опасност в Европа и САЩ

Държавният Департамент на САЩ: Европа е заплашена от тероризъм по Коледа и Нова година

ИД, също отправи призив към членовете и симпатизантите си – да окървяват празниците на неверниците, т.е. Коледа и Нова Година.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас