НОВИНИ

Началниците на Генералните Щабове на ВС на Русия, Иран и Турция са се договорили за мерки за повишаване нивото на координация в зоната за деескалация Идлиб“.

Те, също така са разработили конкретни стъпки за завършване ликвидирането на останалите отряди на „Ислямска Държава“ (ИД) и „Джабхат Фатах ал-Шам“ (бившата „Джабхат ал-Нусра“) на територията на Сирия.

Съобщението е направено пред журналисти във вторник от МО на РФ във връзка с тристранна среща на армейски генерал Варелий Герасимов (Началник на ГЩ на ВС на Русия) с колегите му генерал-майор Мохамад Багери и генерал Хулуси Акар, която се е състояла в Сочи, съобщава ТАСС.

В хосда на преговорите страните са обсъдили текущата ситуация в Сирия, набелязали са понататъшни стъпки по унищожаване на терористични формирования, осигуряване на безопасност в зоните за деескалация, а също и съдействие по прехода към политическо регулиране на кризата.

„Достигнати са договорености по повишаване нивото на координация в зона за деескалация „Идлиб“, а също и конкретни мерки по завършване на ликвидацията ва останалите отряди на ИДИЛ (ИД – бел. ред.) и „Джабхат ал-Нусра“ на територията на Сирийската Арабска Република“, съобщават от руското МО.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас