НОВИНИ

Министърът на отбраната ан Израел, Авигор Либерман е поискал от финансовото министерство да увеличи парите са сферата за сигурност с 4.8 млрд. шекела (около 1.2 млрд. евро).

Основанията за искането му са, че страната е изправена пред неочаквани нови заплахи, съобщава АНСА позовавайки се на местни медии.

Сред „неочакваните заплахи“ са последиците от операцията на руските ВС в Сирия, доставката на оръжия с точно насочване на ливанската „Хизбула“, Сирия и други враждебни страни, както и развитието на иранската ракетна програма.

Източник от средите на военните, цитиран от „Хаарец“ е коментирал, че в няколко арабски страни има надпревара във въоръжаването, както и че договореният бюджет не взима в предвид стойността за изграждането на едина подземна анти-тунел бариера на границата с Ивицата Газа.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас