НОВИНИ

Член на терористична организация е задържан в хода на специализирана операция в района Исански на Тбилиси.

„В хода на специална операция е задържан един човек, провеждат се мероприятия по задържането на останалите лица“, съобщават от Службата за държавна сигурност (СДС) на Грузия, цитирана от ТАСС.

Грузинските власти, съобщават също, че всички тези лица „са членове на нтерористична организация“.

Според първоначалните съобщения, операцията на служители на департамента по контратероризъм на Службата е либа за задържането на две лица. Заподозрените са били в „жилище в многоетажна сграда“ и са „открили стрелба по сътрудниците на отряда със специално назначение“.

Местните телевизионни канали „Имеди“ и „Рустави 2“ са показали кадри на жилищата изгорели в резултат на пожар предизвикан при престрелката – по тяхна информация заподозрените са използвали автомати, а също и гранати (по късно информацията беше потвърдена от СДС).

„По предварителни данни, тези лица не са граждани на Грузия“, съобщават още от Службата и допълват, че в страната и зад граница се водят следствени мероприятия за „установяване на престъпни връзки на тези лица“.

Грузинските власти съобщават още, че в продължение на няколко часа служители на департамента по контратероризъм са водили „преговори с тези лица“ като са се опитвали да ги убедят да се предадат на властите, но те са отказали.

При престрелката е бил ранен един служител на реда.

По коментари на местн жители пред за медиите, специалната операция е започнала в 04.00 ч. и след това се е чувала "непрекъсната стрелба". "Имаше 7-8 взрива. После изстрели от автомат. От от корпуса (крилото на жилищния блок - бел.ред.), където се провеждаше специалната операция евакуираха хората. Ние имаме информация, че в корпуса са живеели чеченци", заявява местен жител за Trend.az. Според някои информации, в жилището са живеели трима мъже - баща с двама сина. 

На мстото е била мобилизирана допълнителна полицейска бригада, а също и тежка техника - бронетранспортьори "Кобра".

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас