НОВИНИ

Египетската прокуратура е разпоредила задържането на 29 човека, които се подозират в шпионаж в полза на Турция и включване в терористична организация.

Разследването е извършено от Централната разузнавателна служба на Египет и според резултатите от него, групата е извършвала подслушване на телефонни разговори, като информацията е била предавана на турското разузнаване. Това е било част от план за връщането на власт на обявеното в Египет за терористична организация Мюсюлманско братство, съобщи държавната агенция MENA.

В съобщението не се споменават националната принадлежност или гражданството на заподозрените, които се обвиняват и в пране на пари и търговия с валута без лиценз.

Мюсюлманско братство поддържа тесни връзки с управляващите в Турция и след военния преврат, с който президентът Мохамед Морси (един от лидерите на Мюсюлманско братство) бе свален от власт, много от членовете на египетския клон на братството избягаха в Турция.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас