НОВИНИ

От началото на годината Държавната гранична служба на Украйна не е пуснала в страната повече от 1 300 чуждестранни граждани, заради техни посещения в Крим.

„Във връзка с такива нарушения са приети повече от 1 300 решения за забрана за влизане в Украйна на чуждестранни граждани, в т. ч. почти 100 артисти и деятели на културата“, пише в информация за медиите на Службата.

За същия период, украинските граничари са съставили „над 2 хил. административни протокола за нарушаване реда“ влизане и излизане на „временно окупирана територия на Украйна“, пише още в съобщението.

Освен това – по данни на мониторинга на украинските  граничари – са „идентифицирани над 800 лица, които може да са били“ в Крим.

На 16 май президента Петро Порошенко въведе в действие решение на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна да продължаване на санкциите по отношение на чуждестранни парламентаристи за посещения в Крим – под рестрикциите попадат представители на Италия, Франция, Испания, Гърция, Израел и други.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас