НОВИНИ

Судан се е договорил с министерство на отбраната на Русия за съдействие за модернизацията на въоръжените сили на страната.

„Ние, днес имахме много добра среща с министъра на отбраната на Русия. Ние, сега пускаме голяма програма за превъоръжаване на нашите Въоръжени сили и ние се договорихме с министъра на отбраната на Русия, че Русия ще оказва съдействие в това“, заяви президента Омар ал-Башир на среща с руския президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

По думите на Башир, Судан също така иска „усилване на присъствието на военните аташета“ и страната се вълнува от ситуацията в Червено море.

„Ние, считаме намесата на САЩ в тези въпроси, също за проблемна. И ние бихме искали този въпрос да се обсъди от гл. т. използване на база на Червено море“, заявява още той.

Според Башир случващото се в момента в Сирия е „последствия от американската намеса“ в страната – „в резултат в Сирия се получи такава катастрофа“.

По думите му, страната е заинтересована в частност във военно-техническо сътрудничество с Русия с оглед на това, че оръжието, с което разполага Судан е оръжие руско производство.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас