НОВИНИ

Член на „Ислямска Държава“ (ИД) , за когото се смята че стои зад кървавата атака на международното летище в Истанбул е бил убит при 17-часова антитерористична операция в Грузия.

Ахмет Реджепович Чатауей, за кого се предполага че е един от тримата джихадисти с чеченски произход е бил убит при операция срещу ИДу съобщанва „Хабертюрк“.

При атаката на Международното летище „Ататюрк“ в Истанбул на 28 юни 2016 г. бяха убити 46 човека, а Чатауей е смятан за един от организаторите й.

Според съобщения в турски медии и тримата джихадисти са били убити при противостаянието с полицията, а грузински (и регионални) медии съобщиха, че има ранени двама служители на специалните сили участвали в операцията.

Престрелка между полиция и терористи в Тбилиси.

По информация на турския ежедневник, Чатауей и няколко други джихадисти нелегално са преминали в Грузия от Турция и се е установил там в апартамент като са e регистрирал под (чеченското) име Асланпек Чебраилов.

При операцията е заловен жив един заподозрян, за кого се смята, че е собственикът на жилището.

Смята се, че от 2012 г Чатауей е поддържал контакт с Омар ал-Шишани (той беше убит миналата година).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас