НОВИНИ

Службата за социална сигурност в Хамбург, Германия е съобщила, че 49% от непридружаваните деца- бежанци изпратени в града, всъщност са излъгали за своята възраст и са над 18 г.

Тези 49% като реално число са 482 човека, съобщава „Die Welt“ от всички такива мигранти, които са пристигнали в града от януари до септември т.г. Спрямо дъщия период на миналата година увеличението в броя на лъжците е с 2% - от 47% на 48%.

В цяла Германия, през тази година има (официално) 55 890 търсещи убежище лица, които са заявили, че са под 18 годишна възраст. Но, според Федералното министерство по семейните въпроси, 24 116 (43%) от тях са излъгали и официално са признати за възрастни.
Реално обаче, броят на мошениците – мигранти, твърдящи че са деца може да е по-голям. Преценката, дали мигрантите без лични документи, наистина са деца се прави то Службата за извънредни случаи с деца и младежи, която изпраща случаите, които се струват на чиновниците подозрителни на медицински изследвания. Те се извършват в болницата към университета в Епендорф, където на „дечицата“ им правят рентгенови снимки и томография.

Излиза, че ако някой мигрант притежава достатъчно добре направени фалшиви или подправени документи, или пък успее да заблуди чиновниците, то той спокойно „минава“ за едно от хилядите „избягали от войната и насилията деца“, за които с такова умиление непрекъснато ни говорят НПО и политиците – радетели на миграцията.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас