НОВИНИ

ЕС отделя 40 млн. евро за Италия, заради мигрантите

ЕС реши да даде допълнителни 40 млн. евро – от фондове за спешни случаи – в подкрепа на Италия, за да подпомогне страната в „по-доброто управление на потоците мигранти (идващи) по централо средиземноморския маршрут“.

„С това решение, ЕК още веднъж изпълнява своя ангажимент да подкрепя Италия в нейните усилия да осигури хуманитарна подкрепа за мигрантите и бежанците в централното Средиземноморие“, коментира Комисарят по миграцията, Аврамопулос.

Средствата ще бъдат насочени по 11 проекта, които ще допринесат за: подобряване услугите осигурявани на мигранти и търсещи убежище, вкл. медицинско осигуряване, превод и интер-културно посредничество в горещите точки и други места на пристигане.

Дано от Брюксел са се сетили да включат и „забележка“ , че интер-културни медиатори, които смятат, че изнасилването доставя удоволствие на жените нямат място в спонсорираните с парите на европейските данъкоплатци проекти (такъв случай вече имаше и то именно в Италия).

Европа полудява: Апологетика на изнасилванията от мюсюлмани и социалдемократи в Италия

Предвижда се и финансова подкрепа за човешки ресурси и оборудване в съществуващите и бъдещи центрове за приемане, както и допълнителна подкрепа за властите отговорни за наблюдението на морските граници и операциите по издирване и спасяване.

Помощта, също така ще финансира снабдяването със специализирано оборудване за проверките за сигурност и оборудване, което да се използва във връзка с нелегалното вкарване (на територията на страната) на хора и трафика на хора.

В Допълнение, в момента Комисията оценява допълнителни предложени проекти от италианските власти за подкрепа за уязвими мигранти, такива като жертви на трафикатни и непридружавани непълнолетни лица (интересно колко от т. нар. мигранти влизат на италианска територия легално и дали по споменатия средиземноморски път има и 1, който да не ползва услугите на трафиканти?!?).

От Комисията съобщават още, че с отпуснатите на 24 ноември допълнителни 39.92 млн. евро (точната сума на помощта) общо Комисията е подпомогнала Италия – от Фонд за търсещи убежище, миграция и интеграция и Международния фонд за сигурност – с 189 млн. евро.

Е, да Еврокомисията изпълнява "ангажиментите си" - да се подпомагат нелегалните мигранти, с пряко и целево финансиране. Необходимо е - защото иначе те могат да продължат да стачкуват и да рушат, когато са недоволни от храната, която не била като в родните им страни, от условията в хотелите (в които са настанени) или пък защото не им стигат джобните пари за редовни "посещения" на проститутки - такива случаи в Италия има достатъчно много, вкл. и в последно време.

Интересно, дали ще видим някога подобно отношение от страна на институциите на ЕС и съответно - целева помощ, за бедстващите и гладуващи гърци, български пенсионери, или поне - непрекъсанто нарастващия брой бездомни италианци? Едва ли. Защото за тях мигрантите са по-важни, по-правоимащи и по-нуждаещи се от бедстващите европейци. 

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас