НОВИНИ

Лидерът на Христян-демократическия съюз на Германия и дългогодишен канцлер Ангела Меркел се изказа категорично против провеждането на нови избори, въпреки провала на преговорите да формиране на коалиция.

На местен конгрес на партията в Кюлунсборн (Макленбург, Горна Померания),  тя дава ясно да се разбере, че нови вот изобщо не е опция според нея.

„Хората гласуваха. И аз изобщо не одобрявам, ако ние не можем да направим нищо с резултата (от изборите от 24 септември – бел. ред.) да искаме от хората да гласуват отново“, заявява тя, цитирана от ДПА.

Ако Меркел не успее да формира коалиция, единствения вариант остана правителство на малцинството или нови избори.

Всички партии имат задължение да опитат да формират правителство, германският президент.

Самите немски гласоподаватели са доста разделени по отношение поредното канцлерство на „мама Меркел“ (както я наричат поканените от нея „мигранти“).

Все пак, с лек превес от 1% не я виждат на поста (в случай на провеждане на нови избори) според резултати от проучване на YouGov. Докато 40% от респондентите искат тя да остане на канцлерския пост.

Като цяло, резултатите от проучването публикувани в събота показват, че немците „не се притесняват“ от нови избори за Бундестаг – 65% от анкетираните не виждат особен проблем в това, а 59% от тях отговарят, че при нов вот отново биха гласували за същата политическа сила (за която са гласували на 24 септември).

В допитването са участвали около 1 000 граждани на ФРГ.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас