НОВИНИ

Египетските власти са обезвредили терористична клетка в северната част на Синайския полуостров, подготвяла атаки срещу жизненоважни обекти и христянски храмове.

По данни на египетското МВР, общо задържаните са 6 човека. Според съобщението (разпространено във вторник) властите при опит за залавяне и друга група радикали – гувернората Исмаилия – са унищожили при престрелка 11 терористи. В домовете им е било намерено голямо количество радиостанции, безжични комуникационни средства, стрелково оръжие, а също експлозиви и голямо количество амуниции.

Властите, също така са претърсили няколко други скривалища – в Исмаилия и 10-тия Рамадан – които са били използвани за складиране на оборудване, което да бъде контрабандирано в Северен Синай.

Над 300 убити и много ранени при терористична атака в Египет.

След терористичната атака срещу джамията в Северен Синай – най-голямата терористична атака в модерната история на страната - по територията на цялата страна (и в частност в Синай) се провеждат операции по разкриване и залавяне на терористи.

Използвана е информация на РИА „Новости“ и египетски медии.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас