НОВИНИ

Положението на мигрантите в Либия не може да бъде редлог за външна намеса в страната, заяви на заседание на Съвета за сигурност на ООН, заместник постояният представител на РФ при ООН, Евгений Загайнов.

Във вторник СС на ООН – по искане на Франция – проведе извънредно заседание по ситуацията с мигрантите в Либия след като CNN разпространи видео, показващо предполагаема разподажба на мигранти в Либия (на което млади хора са предлагани на купувачи от Северна Африка в качеството на селскостопански работници за по 400 щатски долара).

„Под предлога (за) сложната ситуация с правата на мигрантите в Либия се раздават намеци за необходимост от неотложна намеса. Известно е, че има любители да се оправят с такъв род проблеми самостоятелно, заобикаляйки международното право и в нарушение суверенитета на държавите.“, коментира Загайнов, цитиран от РИА „Новости“.

„Така може само още повече да се влоши и без това крайно непростата ситуация, възникнала след разрушаването на Либия“, допълва той.

Той е подчертал, че е необходимо да се борим с това, което е породило проблема с мигрантите в Либия. По думите му, „размаха на дейността в страната на престъпните групи, свързани с търговията на хора“ е едно от многобройни следствия на „тежка и продължителна криза, провокирана от грубата военна намеса във вътрешните работи на Либия през 2011 г.“.

Той също така е обърнал внимание, че „безчовечното отношение с мигрантите“ е станало възможно на фона на „продължаващата политическа и институционална раздробеност в Либия“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас