НОВИНИ

Лидерът на холандската Партия на свободата Геерт Вилдерс подаде иск в прокуратурата срещу премиера на страната Марк Рюте, с което го обвинява в „дискриминация срещу холандския народ“.

Обвиненията на Вилдерс включват няколко причини, основната от които е, че искащите убежище в Холандия мигранти получават повече социални помощи отколкото холандците. Поради това, според Вилдерс, Рюте е виновен в „наказуемо и криминално поведение“-
Днес Вилдерс е посетил полицейски участък в Хага, където е завел искането си до прокуратурата, като освен това е представил и над 37 000 декларации в подкрепа на отправените към Рюте обвинения.

В декларацията на Вилдерс се иска да бъде проведено разследване на действията на премиера. „Дискриминация означава, че вие поставяте хора по-назад от други и това се случва… Рюте кара холандците да плащат повече ДДС за техните продукти, докато чуждите инвеститори плащат нулев данък дивидент. Също така, той прави така, че търсещите убежище в Холандия не трябва да плащат здравни осигуровки и нямат удръжки, докато холандците трябва да плащат за това. Има още много примери“, заяви Вилдерс пред входа на полицейския участък. „Хората изпратиха примери на дискриминация, които аз донесох с мен. Аз сега ще повдигна обвинения с подкрепата на хиляди холандци, и се надявам, че това ще бъде взето сериозно“, добави той.

По думите му, ако нищо не последва подаването на иска, той възнамерява да се обърне към съда, за да бъде заставена прокуратурата да направи разследването.

В социалната мрежа Туитър, Вилдерс съобщи за подаването на иска, придружен от над 37 000 декларации в подкрепа на обвиненията срещу Рюте. „Което стига (толкова) – стига!“, писа още той.

По информации в холандски медии.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас