НОВИНИ

Китай ще изпрати в Сирия две подразделения от специалните си сили, които са известни с наименованията си „Тигрите на Сибир“ и „Нощните тигри“, които ще оказват помощ на Сирийската арабска армия на президента Асад в борбата срещу терористите.

В Пекин са обезпокоени от засилващите се терористични атаки в населения предимно с уйгури Синдзян - уйгурски автономен район, където се засилва присъствието на ислямистки (джихадистки) терористични организации, съобщава позовавайки се на собствени източници в. „New Khaleej“. (Медията е от ОАЕ и е една от най-популярните в региона на Персийския залив – бел.ред.)

Според изявление на посланика на Сирия в Китай от тази година, в Сирия има около 5 000 уйгури, които се сражават в редовете на различни джихадистки терористични организации. В китайски медии има много информации, в които се прави пряка връзка между терористите – уйгури, участвали в джихада в Сирия и терористичните атаки в Диндзян. Очаква се, че китайските специални сили в Сирия ще се борят преди всичко с тях.

Китай вече има свои военнослужещи с Сирия – от около година, те подпомагат сирийските военни в обучението ми по използване на китайско въоръжение.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас