НОВИНИ

Тази сутрин пакистанските талибани са атакували кампуса на Института по земеделие в североизточния пакистански град Пешавар. Убити са най-малко 9 човека, а други 35 са ранени.

Според съобщения на полицията, терористите са пристигнали с моторикши, облечени в бурки (много жени в този район ходят с такива), и преди да нахлуят в кампуса са ранили охранител на входа. След това са започнали стрелба по бягащите в паника студенти.

Полицаи и пакистански военни са обкръжили незабавно кампуса и в последвалата престрелка са ликвидирали всички терористи – около 2 часа след началото на атаката, съобщиха представители на пакистанската армия.

По изявления на ранени студенти, в общежитието на института обикновено има около 400 човека, но поради дългия уикенд, повечето от тях за заминали по домовете си и в момента на атаката вътре е имало около 120 човека.

Със съобщение от един от говорителите им – Мохамад Хорасани, пакистанските талибани са поели отговорност за атаката, целта на която (според тях) е била тайна квартира на пакистанската Междуведомствена разузнавателна служба (пакистанското разузнаване – бел.ред.).

По информация на Ройтерс.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас