НОВИНИ

Иракското Съвместно командване по операциите опроверга съобщенията за увеличаване на американското военно присъствие в Киркук.

„Някои медии, цитираха кюрдски източници, според които военни на САЩ са преместени в Киркук“, пише в изявление до медиите (от четвъртък) на Командването.

„Няма допълнителни коалиционни войски в Киркук или където и да е на иракска територия“, пише още в изявлението, цитирано от иракски медии. Според него, на чуждестранните войски в Ирак „не е позволено да контролират земя, увеличават своята численост или оборудване“.

Изявлението допълва още, че сигурността на Киркук е „патриотично иракско задължение в ръцете на федералните войски и полицията на Киркук“, а мисиите на Коалицията са „ограничени до трейнинг (подготовка), консултации и логистична подкрепа“.

Американците разполагат голям брой войски в Киркук.

Съобщенията за увеличаване на американското военно присъствие бяха разпространени и потвърдени от няколко местни медии, в основата си потвържденията се позоваваха на „източник от силитге за сигурност“ (разбира се, пожелал анонимност).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас