НОВИНИ

Университетът в Кайро съобщи, че петима профероси са били официално освободени от заеманите длъжности в учебното заведение, тъй като имената им са били добавени в националния списък с терористи, заради принадлежност към забранената и обявена (в Египет в края на 2013 г.) за терористична оргнизация „Мюсюлманско Братство“.

Според изявление на Университета, разпространено от МЕНА в петък (1 декември), освободените са: Рашад Мохамед Али Ел-Байоуми, Пакинам Ел-Шаркуауи, Ессам Ел-Дин Абдул-Халим, Ахмед Мохамед Зухаири и Абдел-Рахман Ел-Шабрауи.

Ел-Шаркуауи, който е работил като политически консултант за отстранения президент Мохамед Морси, а Ел-Байоуми – водещ член на Офиса за ръководство на Братството са обвиняеми (заедно с Морси) в процеса за тероризъм и шпионаж.

Всичките уволнени професори са включени в списъка по решение на съда и така те вече не са в „добра морална позиция“ да работят в обществена служба според обяснението на университета, съобщава египетския „Ал-Ахрам“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас