НОВИНИ

Християнка от Ниневия (Ирак) е била освободена след като е била отвлечена от „Ислямска Държава“ (ИД) и е прекарала 3 г. в плен при джихадистите.

„Група наши членове, в координация с други в Сирия, успяха да освободят Р. Х. – християнка от Ниневия, западен Ирак“, съобщават от „Движение Вавилон“ (което се бие в рамките на „Хашд ал-Шааби“/“Народни мобилизационни сили“), цитирани от „Иракски Новини“.

Според съобщението, жената е била отвлечена от джихадистите преди 3 г. и е била „освободена в Деир ел-Зор в Сирия“.

При офанзивата си в Ирак, ИД отвлякоха (и поробиха) хиляди жени-язиди и християнки след поемането на контрола над значителни части от територията. Усилията за освобождаването на много от тях продължават и в момента. При разбиването на джихадистите в Мосул (обявен от тях за „иракската столица на Халифата“) много от отвлечените (вкл. деца) са били прехвърлени в Сирия, а според последни информации и в Турция.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас