НОВИНИ

Френските власти са разбили иракска банда, която е вкарвала по около 40 нелегални мигранти на ден в района на Кале и във Великобритания.

Разследващите считат, че нелегалните мигранти са били прекарвани в хладилни камиони, които са запечатани и вероятността да бъдат проверени е по-малка.

В Ангулием (югоизточна Франция) са били задържани трима иракчани (на 30, 36 и 38 години), съобщава френският „Charente Libre“. Четвърти човек е бил поставен под съдебен надзор, заловени са и 6 коли, едната от които е била регистрирана във Великобритания. Малко след това са били задържани и два пътуващи за Великобритания хладилни камиона, в които е имало мигранти.

Нелегалните мигранти са били прехвърляни в района на Кале, където по-рано се намираше известният незаконен мигрантски лагер „Джунглата“, който беше премахнат от властите през миналата есен.

Френската полиция е наблюдавала от известно време действията на бандата и въз основа на събраните информации сега заявява, че членовете й са използвали бързи автомобили, с които са превозвали по около 40 мигранти на ден (обикновено между полунощ и 05.00 ч.) до намиращите се в района паркинги за ТИР-ове.

По информации на британските власти, през 2016 г. от френски пристанища и транспортни терминали във Великобритания нелегално са проникнали около 56 000 мигранти. Френските британските полицаи предотвратяват ежедневно средно по 153 опита за нелегално минаване на границата.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас