НОВИНИ

Около 70% от западните региони на иракската провинция Анбар са били разрушени, заради действията на „Ислямска Държава“ (ИД) и боевете с нея.

„Нивото на унищожение надвишава 70% в освободените региони Рауа и Куаим“, коментира Фахд ал-Рашед, член на провинциалния съвет на Анбар за „Бас Нюз“. По думите му, унищожението в Аннах (западен Анбар) е дори още по-голямо. Според предварителни оценки са унищожени 26 училища, повечето правителствени сгради и 7 основни моста.

В градовете в Горен Ефрат са унищожени всички водни и електрически станции, както и 383 къщи (напълно разрушени), а много жилища на цивилни и магазини са повредени, коментира още той.

„Стандартна практика“ за джихадистите е при напускане (изгонване) от даден район – вкл. населени места – е да минират не само сгради (вкл. жилищни), но и улици и ключови транспотни и комуникационни възли.

От друга страна при офанзивите на иракските сили за връщане на контрола се използваше тежка военна техника и авиация.

Т.е. при подобна интензивна употреба на взривове е трудно да се очаква ниско ниво на разрушения.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас