НОВИНИ

Руската православна църква ще окаже подкрепа на православните христяни в Сирия и се надява на скорошно възстановяване на мира в тази страна, съобщи партриархът на Москва и цяла Русия, Кирил при закриването на Архиерейския събор в събота.

„Всичко, което ние правим, ние правим със смирение и с пълна убеденост в необходимостта да разделим ресурси с тези, които днес страдат. Ние, вярваме в установяването на здрав и справедлив мир в Сирия, вярваме в пълната победа над тероризма, в освобождаването на сирийския народ от този страшен гнет“,заяви той, цитиран от ТАСС.

Той е благодарил на партриарха на Антиохийската православна църква Йоан, който е пристигнал на Събора за неговия труд и му е пожелал сили и здраве, за да продължи своето дело.

„Помнейки трагичните събития от ХХ век и размишлявайки за техните причини, ние рябва с дълбоко смирение и искренно убеждение да свидетелстваме пред ближните и далечните за главния урок на миналото столетие: без Бог никоя държава или обществено строителство няма да доведат до благополучие. Историята показа, че пагубни за държавите и гибелни за хората се явяват революционните настроения, породени от политически провокации, в това число използващи искане за социална справедливост. Представителите на всички обществени слоеве трябва да полагат усилия, за да избегнат повтарянето на грешки, довели в миналия век до страданията и смърта на много хора, до разрушаването на държавност.“, пише в Послание на Светия Архиерейски събор към клира, монашеството и всички верни чада на Руската Правостлавна Църква.

Архиерейският събор е най-висшия орган ва църковно управление и се свиква не по-рядко от веднъж на четири години. В настоящия Събор (започнал на 29 ноември до 2 декември) са се включили около 400 епископа от 22 страни.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас