НОВИНИ

Президентът на Франция, Емануел Макрон призова Багдад да разпусне всички милиции, вкл. „Хашд ал-Шааби“ (Народни мобилизационни сили), който дестват с разрешение на правителството и като съюзници на правителствените сили в боевете срещу „Ислямска Държава“.

„Крайно важно е да има постепенна демилитаризация, в частност на Народни мобилизационни (сили), които се самоустановиха миналите няколко години в Ирак и всички милициии (народни опълчения) да бъдат постепенно разпуснати“, заяви той по време на съвместна пресконференция с премиера на Кюрдистанското регионално правителство (КРП), Нечирван Барзани в Париж, цитиран от „Ройтерс“.

Макрон, също така е призовал за диалог в Ирак между централното правителство в Багдад и КРП в рамките на иракската конституция.

След срещатга си с Барзани в Париж (където той е на официално посещение по покана на френския президент), Макрон е заявил за медиите, че е убеден, че един „конструктивен диалог“ може да доведе до вдигане на рестрикциите наложени от Багдад на Кюрдския регион.     

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас