НОВИНИ

Във френския град Лион беше отменен коледен базар – поради твърде скъпите мерки за сигурност.

Градските власти на Лион са били принудени да отменят коледния базар „Croix-Rousse”, защото се оказало, че са необходими около 20 000 евро за мерки за сигурност.

Според организаторите от градската асоциация на търговците, за тях сумата е непосилна, но тя е и минималната, която е била необходима за осигуряване на денонощната охрана на базара.

След началото на миграционната криза и най-вече – след атаката на коледен базар в Берлин през миналата година, през тази зима, коледните базари в по-голямата част на Западна Европа наистина приличат на „обсадени крепости“ – обградени с пропускателни пунктове с метални детектори и тежки железобетонни блокове против терористични атаки с автомобили и камиони… А повишените мерки за сигурност неизменно „идват“ и с повишените разходи. 

На фона на всичко това, железобетонните блокове "опаковани" като коледни подаръци или "украсени" с коледни елхички изглеждат по-скоро като подигравка с европейските ценности и традиции. И като тъжно опровержение на твърденията на политици и НПО-та - "Нас не ни е страх! Тероризмът няма да промени живота ни!"...

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас