НОВИНИ

Футболен турнир в немския град Верден, чиято цел (каква ирония!) е била да допринесе за интегрирането на мигрантите в обществото, е завършил с намесата на полицията – след масов бой и арести.

Футболен турнир в немския град Верден, целта на който е била да подпомогне интегрирането на мигрантите е показал точно обратното – колко непостижима (поне засега) е тази интеграция.

По време на един от мачовете, провеждани в залата „Aller-Weser Hall“ в петък (1 декември), играчите от един от отборите – съставен предимно от мигранти – са се държали до такава степен агресивно и брутално, че на организаторите се наложило да го отстранят от турнира.

Но това е предизвикало съответната „гневна реакция“. Отстранените мигранти се „оплакали“ на семействата си. Малко след това, залата буквално била щурмувана от около 20 мигранти, въоръжени с – както толерантно ги определят немските медии – „оръжия за удряне и намушкване“. Целта на атаката им са били мигранти от другите отбори. Един от тях не успял да избяга и бил ранен в последвалото меле. Докато повиканите полицаи успели да пристигнат на мястото, повечето от нападателите успели да също да избягат, но все пак „няколко“ от тях били задържани.

Наложило се, полицията да засили своето присъствие в района, и (както „радостно“ съобщават немските медии), на следващата вечер „мирът и спокойствието във Верден“ били осигурени.

Сигурно е така – до следващият път, когато има ново мероприятие по „интеграцията“ на мигрантите.

По информации от немски медии.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас