НОВИНИ

Бившият президент на Йемен Али Абдулах Салех, който се противопостави на съюзническите му (до миналата седмица) сили на въстаниците хути, може би е убит.

Яхия ал-Мехди, представител на силите на хутите в Йемен е заявил пред руския информационен канал „Спутник“, че бившият президент на Йемен Салех е бил убит, потвърждавайки разпространената по-рано от иранската агенция „Ал Алам“ информация за смъртта му. Тези съобщения са били отхвърлени от партията „Генерален конгрес на народа“.

През миналата седмица, Салех (до тогава съюзник на хутите) се обърна към водената от Саудитска Арабия коалиция с искане „да се обърне нова страница“ в отношенията. В последствие, в столицата Санаа започнаха улични боеве между силите на Салех и тези на хутите, които продължават шести ден. Силите на Салех бяха подкрепени с въздушни удари на коалицията на Саудитска Арабия.

По-късно, премиерът на правителството Йемен Ахмед бин Дагхр на подкрепяния ог Саудитска Арабия йеменски президент Мансур Хади, заяви, че „президентът е готов да предложи амнистия на онези, които са се били за хутите, но са решили да напуснат движението (им)“.

Съобщенията за смъртта на Салех идват непосредствено след като някои международни агенции (вкл. Ройтерс) съобщиха, че хутите са взривили дома на Салех в Санаа.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас