НОВИНИ

Партията „Генерален конгрес на народа“, която до преди часове отричаше съобщенията за гибелта на Салех, сега е потвърдила смъртта на екс-президента на Йемен, съобщава „Ал Арабия“.

Според съобщението в „Туитър“, той е бил убит по време на ожесточени боеве в столицата Санаа (според някои източници взривен). Малко по-късно, „Ал Арабия“ (отново в Туитър“) позовавайки се на източник от същата партия, съобщи (уточни), че Салех е бил убит от „снайпер, а не взривен“.

Информацията за (вероятната) смърт на бившия президент беше съобщена/потвърдена и от други източници – вкл. контролираното от бунтовниците-хути министерство на вътрешните работи.

Експрезидентът на Йемен Салех може би е убит

В някои регионални медии и в социалните мрежи се появиха и снимки и видео на убития бивш йеменски президент.

Евентуалната смърт на Салех и случващото се в Йемен са във фокуса на арабските потребители на „Туитър“ - „хаштаг“ (името на Салех на арабски език) от около 1-2 ч. е №1 водещо в световен мащаб, там. Интересът на арабските потребители към „темата“ е за отбелязване, тъй като проблемите с хуманитарната ситуация в страната или жертвите при „дежурните бомбардировки“ на водената от Саудитска Арабия коалиция рядко са „интересни“ на същата тази публика (при много редки ситуации или когато има цели кампании „хаштаг“ свързан с Йемен успява да влезе в първите 10 „Worldwide trends“).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас