НОВИНИ

Петицията на украински блогъри и журналисти, адресирана до Парламента, искаща импичмънт за президента Петро Порошенко е набрала повече от 100 000 подписа.

„Ние, искаме от световната общност и депутатите от Върховната Рада да внесат в дневния ред на Парламента и да приемат всички необходими законодателни актове за урегулиране на процедура за импичмънт на президента Петро Порошенко с цел по-нататъшно иницииране на дадената процедура“, пише в обращението, публикувано в международния портал „Change.org“.

„Призоваваме международната общност да окаже натиск на украинската власт в лицето на Петро Порошенко и да защити свободата на словото в Украйна, не допускайки формирането на аналог на КНДР (Корейската Народно Демократична Република) в сърцето на Европа“, пише още в публикувания текст, чиийто адресати освен депутатите в Радата са и „международните партньори“ – в частност специалният представител на Държавния департамент на САЩ в Украйна, Курт Волкер.

Според инициаторите – и техните поддръжници – в Украйна не се спазва свободата на словото и ключови опозиционни медии се подлагат на натиск.

Петицията е стартирана преди месец и „целта“ й са 150 000 подписа.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас