НОВИНИ

Франция трябва да знае, че иранската ракетна програма не е въпрос, който подлежи на преговори, заяви говорителят на иранското МВнР Бахрам Кюсеми в интервю за държавна медия.

„Фрески официални представители, други официални представители, които искат да говорят за ирански въпроси, трябва да обърнат внимание на дълбоките развития (промени), които се случиха в региона през последните десетилетия и големите промени между настоящата ситуация и миналото“, коментира той, цитиран от иранските медии.

„Ислямска Република Иран определено не преговаря по въпросите на отбраната и ракетите“, допълва той.

Коментарите идват „в отговор“ на започналото да се повишава напрежение през миналия месец след като президентът на Франция, Емануел Макрон заяви, че Иран трябва да е по-малко агресивен в региона и трябва да „изясни“ програмата си за балистични ракети.

Преди около две седмици в телефонен разговор, президента на Иран, Хасан Рохани каза, че Франция може да играе продуктивна роля в Близкия Изток като приеме „реалистичен и безпристрастен подход“.

Париж и Берлин считат, че Иран трябва да се откаже от балистични испитания, заяви (късно в понеделник) министъра на външните работи на Франция Жан-Ив льо Дриан след среща с немския си колега Зигмар Габриел в Париж.

„Иранската ядрена програма не трябва да се обърне за постигане на военни цели … Ние се придържаме към еднакви възгледи за това, че Иран трябва да се откаже от своите балистични изпитания и своите претенции за хегемония в региона“, заяви Льо Дриан, цитиран от РИА „Новости“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас