НОВИНИ

Кметът на Лондон иска столицата в ЕС

В понеделник се появиха слухове, че Лондон и Брюксел са успели да се договорят по въпроса за границата на Обединеното Кралство със Северна Ирландия след Brexit.

Според едни от тях, де факто Северна Ирландия остава част от единния пазар и европейския митнически съюз, докато според други не се предвижда особен статут за Северна Ирландия, но въпреки това кметът на Лондон побърза да поиска „нещо по-така“ за британската столица.

„Ако, Тереза Мей (премиерът на Великобритания – бел. ред.) допуска възможността, че част от Обединеното Кралство може да остане в състава на единния пазар и митническия съюз след Brexit, то това може да има колосално значение за Лондон. Лондончани с преобладаващо мнозинство гласуваха за запазване членството в ЕС и такава договореност може да защити десетки хиляди работни места“, написа в профила си в „Туитър“, Садък Хан.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас